ورق نسوز : پیشگام فولاد فروش و پخش انواع ورق نسوز
از ورق نسوز برای ساخت ورق های مقاوم به دمای بالا استفاده میشود.
ورق Heat resistant Steel
ورق نسوز استحکام آن تا دمای ۶۰۰ درجه سانتیگراد به هم نمی ریزد و تا دمای ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد از خود مقاومت نشان می دهد.
در مورد گداختگی و سوختن این ورق های آلیاژی بایست دو نکته را مد نظر قرار داد:
۱- مقاومت در برابر اثر گازهایی نظیر اکسیژن و اکسیدهای کربن، بخار آب و گازهای حاوی گوگرد در دمای بالا
۲- عدم تغییر خواص مکانیکی در دمای بالا
پیشنهاد مطالعه: عملیات بر روی فولاد ck45
ورق نسوز ۱۴Cr Mo45 steel plate
این خصوصیات اغلب به دلیل وجود عنصر کروم Cr در پدید آمده و با افزایش دما، باید مقادیر کروم بیشتری با آن ها آلیاژ شود تا از سوختن (درشت دانه شدن) فولاد جلوگیری به عمل آید. از فولاد نسوز برای ساخت و مقاوم به دمای بالا، لولههای تاسیسات دیگهای بخار و مبدل های حرارتی، پره ی توربینهای گازی و بخاری، سوپاپ دود موتورهای احتراقی و … استفاده میشود. در مقابل حرارت تا دمای ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد مقاوم بوده و در تمامی مواردی که قطعه در معرض حرارت یا آتش قرار میگیرد قابل استفاده است.
ورق های نسوز به نام ۱۴Cr Mo45 steel plate نیز معروف می باشد.
کاربردها
کورههای عملیات حرارتی فولاد و ابزارهای مربوطه – کورههای پخت لعاب و سیمان، قالب شیشه کریستال و … .
ورق نسوز 4841
با نام دقیق تر 1.4841 یا 310 استیل نسوزیست که با توانایی تحمل حرارت قریب به 1200 درجه سلسیوس به عنوان ماده اولیه و اصلی ساخت چنین کوره هایی مورد استفاده قرار می گیرد . در راه یافتن مراکز فروش ورق نسوز 4841 لازم است تا بدانیم ، زمانی که آلیاژی دارای 24 الی 26% کروم و 19 الی 22% نیکل در ساختار خود باشد، طبیعی است که این محصول توانایی زیادی برای تحمل گرمای زیاد داشته و بدون پوسته پوسته شدن ، اکسیداسیون در دمای بالا یا تغییر فرم به فعالیت خود ادامه می دهد .
از این گذشته در کنار بدنه اصلی کوره های مذکور ، گاهی سینی های حمل برای پخت چینی ، پاتیل های حمل مذاب هایی فلزی اما غیر آهنی مانند روی ، مس ، آلومینیوم و همچنین ملاقه های برداشت و انتقال مذاب نیز مستلزم ساخته شدن از آلیاژی نسوزند که در این مورد ورق نسوز 4841 گزینه مناسبی به حساب می آید .
ورق نسوز 4845
ورق 1.4845 جزء خانواده آلیاژ های استنلس استیل یا همان زنگ نزن می باشد. که در استاندارد DIN آلمان با نام استیل 310 نیز شناخته می شود. و همچنین با مشخصه X8CrNi25-21 نیز در میان فولادها معروف می باشد. همچنین این آلیاژ با نام استیل نگیر 310 نیز در بازار به کار برده می شود. این فولاد دارای 2 نوع 310 و 310S می باشد. استیل 310S ورژن کم کربن استیل 310 است که قابلیت جوشکاری بهتری داشته ولی استحکام دمای بالای آن در مقایسه با 310 کمتر است.
میزان بالای کروم و نیکل در ورق 1.4845 علاوه بر اینکه مقاومت در برابر حرارت آن را افزایش داده است. سبب افزایش مقاومت به خوردگی بخصوص در محیط های مایع می شود. نوع دیگر این فولاد که ورق استنلس استیل 310s می باشد، دارای کربن و کم جوش پذیری بهتر نسبت به 310 می باشد.
مقاومت کششی: 520 مگاپاسکال
مدول الاستیسیته یا مدول یانگ: 200 گیگاپاسکال
سختی ویکرز: 225 HV
از این ورق برای کاربردهایی همچون استفاده در قطعات کوره، قطعات مشعل نفت، مبدل های حرارتی، سیم جوشکاری و الکترود، لوله های احتراق، کوره پخت سیمان و… استفاده می شود.