نحوه اجرای نبشی کشی ساختمان

نحوه اجرای نبشی کشی ساختمان

نبشی کشی در ساختمان

نبشی‌کشی در ساختمان یکی از مراحل مهم و پایه و اساس یک ساختمان به حساب می‌آید. از این جهت مهم که بدون نبشی‌کشی احتمال تخریب ساختمان به مرور زمان وجود دارد که در نتیجه آن می‌تواند خسارت‌های مالی و جانی زیادی را به همراه آورد. البته در اصل نبشی‌کشی یکی از روش‌های شاسی‌کشی ساختمان است. شاسی‌کشی با پروفیل‌های مختلفی از جمله کلاف، نبشی، قوطی و یا ناودانی انجام می‌شود، ولی مهم‌ترین آن‌ها نبشی است. به همین دلیل معمولا به شاسی‌کشی، نبشی‌کشی هم می‌گویند.

نبشی‌کشی یکی از روش‌های اجرای وال پست در یک سازه است. نبشی کشی دیوار در ساخت ساختمان‌ها از موارد مهم و قابل توجه به شمار می‌آید که مهندسین ناظر توجه ویژ‌ه‌ای به این موضوع نشان می‌دهند.

معرفی نبشی‌کشی

به منظور جلوگیری از تخریب دیوارها به هنگام وزش باد و وقوع زلزله از سازه‌ای به نام «وال پست» استفاده می‌شود که نیروی وارده در هنگام زلزله یا باد، به کمک وال پست از دیوارها به فریم و از آن به زمین منتقل می‌شود.

توجه داشته باشید که به منظور یکپارچه‌سازی دیوار از وال پست‌ها در طول مشخص استفاده می‌کنند. اما در بین انواع وال پست که می‌توانند به صورت کلاف، قوطی و نبشی باشند، نوع نبشی کاربرد بیشتری دارد و اصطلاحا به اجرای وال پست توسط نبشی، نبشی کشی می‌گویند.

اگر دیوار پیرامونی از نوع ۳D Panel باشد، به نظر می‌آید که نیاز به مهارت خاصی نداشته باشد. چون حضور میلگردهای اطراف دیوار خیال ما را از این بابت راحت نموده‌اند. حال اگر دیوار از نوع آجری باشد (سفال و فشاری) می‌توانیم از نبشی کشی استفاده کنیم. می‌توانیم قبل از بتن‌ریزی درون ستون‌ها، پلیت‌هایی قرار دهیم که برای جوش نبشی‌ها به ما کمک می‌کنند.

  • اما اگر به هر دلیلی در ستون فراموش کنیم که پلیت قرار دهیم می‌بایست به گونه‌ای کارآمد اقدامات مناسبی جهت اتصال نبشی به ستون انجام داد.
  • یکی از این راه‌ها استفاده از تفنگ است. (پلیت را روی ستون قرار می‌دهند سپس با تفنگ‌های میخ‌کوب آن‌ها را به ستون متصل می‌کنند)
  • راه حل دیگر استفاده از تسمه در محیط ستون بتنی است.

حال نبشی‌ها را باید به گونه‌ای قرار داد که مقطع دیوار درون نبشی‌ها قرار بگیرد. سپس میلگردهای طولی را به میلگردهای عرضی جوش می‌دهند و سپس میلگردهای طولی را به نبشی جوش می‌دهند.

در این مورد بیشتر بخوانید: نبشی استیل و نبشی آهن

انواع وال پست‌ از نظر مصالح

  • فلزی: مورد استفاده در ساختمان‌هایی که اسکلت دارند.
  • بتن آرمه: مورد استفاده در سازه‌هایی با مصالح بنایی.

وال پست‌های فلزی

  • نبشی
  • ناودانی
  • قوطی

انواع وال پست از نظر شکل ظاهری

  • وال پست قائم: در صورتی که دهانه بزرگ باشد، از روی تیرآهن طبقه پایین به بخش زیرین تیرآهن طبقه بالا در قسمت دهانه جوش می‌دهند.
  • وال پست افقی: استفاده از این نوع وال پست باعث درگیری دیوار با اسکلت می‌شود همین امر سبب استحکام دیوار می‌گردد.

اجرای وال پست فلزی چگونه در بلوک‌های ساختمانی

  1. ابتدا در نقشه ساختمانی محلی که در آن ورق‌ها به کف و سقف متصل می‌شود را مشخص می‌کنند.
  2. حال ورق‌های اتصال نصب گردیده است. در این مرحله وال پست فلزی را به دو ورق پایینی و بالایی جوش می‌دهند.
  3. در یک سمت بلوک به صورت کامل ایجاد می‌شود.
  4. در سمت دیگر جای وال پست را از داخل بلوک توسط اره ایجاد می‌کنند.
مطالب مرتبط

میلگرد ST52

میلگرد ST52 نوعی فولاد کربنی با کیفیت بالا است که به‌ویژه در صنایع ساخت و ساز و مهندسی کاربرد گسترده‌ای دارد. این میلگرد به دلیل استحکام و دوام بالایی که دارد، معمولاً در تولید سازه‌های فلزی، سازه‌های ساختمانی و قطعات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد

ادامه مطلب >>
میلگرد CK45

میلگرد CK45

میلگرد Ck45 با استاندارد ۱٫۱۱۹۱ و براساس SAE امریکا با استاندارد ۱۰۴۵ شناخته می شود. از این میلگرد فولادی برای ساخت قطعات اتومبیل ها و موتورها، مهندسی مکانیک، شفت ها و غلطک های صنعتی و صنایع مشابه استفاده می شود.

ادامه مطلب >>
میلگرد VNC

میلگرد فولادی VCN

میلگرد فولادی VCN به دو دسته ی اصلی و پرکاربرد VCN200 و VCN150 تقسیم می شود. فولاد VCN200 با دارا بودن ۲ درصد نیکل و ۲ درصد کروم، برای ساخت شافت های بلندی استفاده می شود که متحمل نیروی فشاری و قدرت انتقال نیروی بالا هستند.

ادامه مطلب >>
ورق آجدار

ورق آجدار

ورق آجدار (Ribbed Sheet) به ورق هایی اطلاق می شود که بر روی سطح خود دارای آج هستند. این نوع ورق  ها در سطوحی که نیاز به ایجاد اصطکاک و جلوگیری از لغزنگی مطرح باشد مورد استفاده قرار می گیرند.

ادامه مطلب >>
معرفی ورق سیاه

ورق سیاه

ورق های تولید شده به روش نورد سرد ؛ که محصول نهایی آن ورق روغنی و ورق گالوانیزه است.
ورق های تولید شده به روش نورد گرم ؛ که محصول نهایی آن ورق سیاه است.
ورق سیاه (Hot Rolled Sheet)   به دو نوع صنعتی و معمولی تقسیم می شود. هر یک از این دو نوع ورق با روش ها و تکنولوژی های متفاوتی ساخته می شوند.

ادامه مطلب >>
ورق روغنی

ورق روغنی

ورق‌های فولادی در دو حالت نورد سرد و نورد گرم ساخته میگردند. ورق روغنی با تکنولوژی نورد سرد ایجاد و روانه بازار می شود.

ادامه مطلب >>